Energioptimering

er mange ting, men betyder i bund og grund at spare energi, og dermed også penge.

Kontakt mig for at høre mere

Der er mange ting der kan gøres for at spare på energien.

Gaskedler, fjernvarmeunits, varmepumper og mange andre varmegivere, har i de senere år gennemgået en kæmpe udvikling, som bla. har medført et væsentligt mindre energiforbrug samtidig er brugervenligheden og komforten er forbedret, der er kommet flere spændende muligheder for at regulere, kontrollere og fejlfinde på dit varmeanlæg, via app’s på mobiltelefon eller på pc.

Jeg har lavet en liste, som giver et overblik over nogle af de mest almindelige tiltag, nemmest og billigst først.

Giv mig et ring, så kan jeg hjælpe dig med rådgivning og evt. et tilbud.

Om energioptimering:


  • Få indreguleret dit varmeanlæg, så det passer til husets varmebehov. Det kan være at tjekke at dine radiatortermostater virker, evt. skifte dem til nye og mere tidssvarende termostater. Kontrollere om du har klimastyring på dit varmeanlæg “Gasfyr, Oliefyr, Varmepumpe, Fjernvarme, Pille eller brændefyr” og se til at det virker. Hvis du ikke har klimastyring, så er det en rigtig god forretning, at få det monteret.
  • Tjek isoleringen på dine vand og varmerør, det er vigtigt at isoleringen er udført tæt, er hel og i den rigtige tykkelse, er de ikke isoleret, så få det gjort, udgiften til en professionel isolatør er ofte tjent hjem i løbet af få år, og så er der garanti for at arbejdet er udført iht. gældende regler. JH-Service kan hjælpe dig med at få opgaven udført.
  • Har du den rette isolering på loftet, det er nemt at undersøge, tag en tommestok og en lygte med på loftet, lirk tommestokken forsigtigt gennem isoleringen og mål tykkelsen, er der under 350 mm, er isoleringen trykket flad eller ødelagt, så kan du evt. tage kontakt til JH-service.
  • Tætte vinduer og døre. Det er vigtigt at der ikke er utætheder omkring vinduer og døre, fuger mellem rammer og murværk og karm skal være hel og ubrudt, og der skal være stoppet med isolering under fugerne, det er også vigtigt at gummilister mellem karme og oplukkelige dele er tætte og ubrudte, det er billigt og nemt at ordne, og nogle kan måske selv udføre opgaven, hvis ikke så kontakt JH-Service, det giver en god besparelse i forhold til investeringen.
  • Udskiftning af varmegiver “Gasfyr, Oliefyr, Varmepumpe, Fjernvarme, Pille eller brændefyr” har du et varmeanlæg som er mere end 12-15 år gammelt, kan der ofte være en god energibesparelse i at skifte den gamle varmegiver ud, måske til en helt anden type, og husk at det ikke er lovligt at monter ny oliekedel.
  • Der er naturligvis mange andre muligheder for at spare energi og penge. Mange af de nævnte opgaver kan der ydes energitilskud ligesom der også er mulighed for håndværkerfradrag. Bemærk håndværkerfradraget ophører pr. 31/12-2017

Ofte stillede spørgsmål om energioptimering


Det er jo altid en individuel vurdering hvornår man skal skifte sin varmekilde ud, men som udgangspunkt kan man godt regne med, at en ny og moderne varmegiver, kan give en væsentlig energibesparelse på i nogle tilfælde op til 25%, så hvis man syntes at regninger til service og reparationer er vokset, så kan det godt være på tide at overveje. Og samtidig er det jo til glæde og gavn for miljøet.
Ja der er jo mange hensyn der skal tages. Hvor stort er dit nuværende energiforbrug, bor du i hus med egen centralvarmeanlæg, rækkehus eller lejlighed med fælles varmecentral, bor du i et område med naturgas eller fjernvarme, er du mest til grøn energi? og derfor helst vil have en varmepumpe. Det er alle sammen ting der skal med ind i overvejelserne. Samtidig er der jo også stor forskel på hvad de forskellige installationer koster, og hvor stor en energibesparelse man får. Ring til mig, så kan vi aftale et uforpligtende møde, og jeg kan rådgive dig.
Håndværkerfradraget fortsætter i 2018, dog med mindre justeringer. Skal nå og udnytte dit fradrag i år, så skal du skynde dig. Reglerne siger at arbejdet skal være udført i 2017, faktureret og betalt senest 28. februar 2018.
Energitilskud kan man stadig få, også efter 31. december 2017. Der er mange muligheder for energitilskud, og du kan derfor trygt henvende dig, så vil jeg være behjælpelig med rådgivning og evt. ansøgning.

Dimensions: 700 x 450 (Replace me)

Vil du vide mere?

Så er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig, så kan vi sammen afdække dine/jeres behov og ønsker. Det kan jo også være at der bare er behov for et godt råd. Gode råd koster som regel ikke noget.


Eller kontakt mig her.

2784 0040


Bliv kontaktet

Udfyld formularen herunder, og jeg kontakter dig hurtigst muligt.